συστατικά
- 500 γραμ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 19 γραμ ξηρή μαγιά (2 φακελάκια)
- 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένες ελιές
- σουσάμι για πασπάλισμα
- Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά εκτός απο τις ελιές και το σουσάμι. Βάζουμε τη μισή κούπα λάδι. Ζυμώνουμε λιγάκι και αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά, σκεπασμένο με μία πετσέτα, να φουσκώσει.
- Μετά τη μισή ώρα προσθέτουμε τις ελιές και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε, με τα χέρια.
- Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι.
- Πλάθουμε μεγάλες μπάλες απο το μείγμα και τις βάζουμε στο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει και μετά θα το βάλουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου