Translator

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Σουφλέ λαχανικών


συστατικά:
για ένα μέτριο πυρέξ
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες για 1/2 ώρα με τη φλούδα, με 1 1/2 κ.γ. αλάτι και ξεφλουδισμένες μετά
  • 1/2 κούπα γάλα σόγιας
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 βαζάκι καλαμπόκι
  • τα τουφάκια από 2 μπρόκολα βρασμένα *
  • 3 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο σε λίγο λάδι
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • 2 δόσεις μπεσαμέλ
  • σουσάμι
  • γλυκιά πάπρικα
  • κουρκουμάς
  • μαργαρίνη για το πυρέξ
εκτέλεση:
  1. Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τις πατάτες.
  2. Στον πουρέ προσθέτουμε το λάδι, το σκορδο, το γάλα σόγιας, το καλαμπόκι, τα καρότα και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε αλάτι, αν το θεωρούμε απαραίτητο.
  3. Σε ένα πυρέξ αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, απλώνουμε τον πουρέ και από πάνω ομοιόμορφα βάζουμε τα τουφάκια του μπρόκολου.
  4. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και περιχύνουμε πάνω από το μπρόκολο.
  5. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, γλυκιά πάπρικα και κουρκουμά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά. Να κοκκινήσει η μπεσαμέλ.
* Βράζουμε το μπρόκολο με το καρότο, με 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα για να διατηρηθούν φωτεινά τα χρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου