Translator

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

πατάτες φούρνου με γάλα, δυόσμο και μπόλικα μπαχαρικά

συστατικά
για ένα μεγάλο ταψί
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 λίτρο γάλα σόγιας
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο
  • 2 κ.σ. λάδι
εκτέλεση
  1. σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα συστατικά εκτός από τις πατάτες. 
  2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε καλά με τα χεράκια, ώστε να βραχούν όλες οι πατάτες. 
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα. Σε ενα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ, και από πάνω σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήνουμε έτσι για 40 λεπτά, στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά. 
  5. Αυτή η κρούστα που φαίνεται να έχει σκεπάσει τις πατατούλες είναι λόγω του γάλα σόγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου