Translator

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

κεικ με χαρούπι και cranberries


συστατικά
  • 1 κούπα χαρουπαύλευρο
  • 1 κούπα ρυζάλευρο
  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 1/2 κ.σ. νες καφέ
  • 3/4 κούπας αποξηραμένα cranberries
  • 4 κ.γ. baking powder
  • 100 γραμ φυτική μαργαρίνη
εκτέλεση
  1. σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νερό, με τον καφέ και τα κρανμπερις.
  2. ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.
  3. σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά, στη συνέχεια βάζουμε την μαργαρίνη και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να μοιάσει με τραχανά. 
  4. σουρώνουμε τα κρανμπερις αλλά κρατάμε το νερό. ανακατεύουμε τα κρανμπερις με μία κ.σ. χαρουπάλευρο. αυτό το κάνουμε για να ανακατευτούν καλύτερα μέσα στο μείγμα και να μην πανε και κάτσουν όλα κάτω.
  5. προσθέτουμε τα κρανμπερις στο τραχανομείγμα, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε και το νερό με τον καφέ και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  6. σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.
  7. συνοδεύουμε με μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο ή κεράσι. 
 ΣΧΟΛΙΟ  είναι πικρογλυκό κεικ, θυμίζει κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου