Translator

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

κανελόνια με σπανάκι και πουρέ γλυκοκολοκύθας

συστατικά
  • 1 πακέτο κανελόνια
γέμιση
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 1 κούπα καβουρντισμένο καρύδι
  • αλάτι 
το μπάνιο τους
  • 1 λίτρο γάλα σόγιας
  • 2 κ.σ. λάδι
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
πουρές γλυκοκολοκύθας
  • 1 κιλό γλυκοκολοκύθας (χωρίς την φλούδα)
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
εκτέλεση
  1. βράζουμε την γλυκοκολοκύθα σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
  2. χοντροκόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.(περίπου ένα τέταρτο). προσθέτουμε και λίγο αλατάκι. όταν είναι έτοιμο, το τρίβουμε στο μούλτι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. φτιάχνουμε το σπανάκι στον ατμό ή το βράζουμε. το πατάμε με ένα πηρούνι να φύγουν τα νερά όσο το δυνατόν περισσότερο και το βάζουμε και αυτό στο μπολ με το καρότο. ελέγχουμε αν είμαστε οκ με το αλάτι και αν όχι προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. 
  4. τρίβουμε το καβουρντισμένο καρύδι στο μούλτι και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ της γέμισης. ανακατεύουμε.
  5. φτιάχνουμε τον πουρέ γλυκοκολοκύθας.σουρώνουμε την κολοκύθα, την πολτοποιούμε με ένα πηρούνι, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το μοσχοκάρυδο και αλάτι αν χρειάζεται και ανακατεύουμε.
  6. γεμίζουμε τα κανελόνια.
  7. μέσα στο ταψί προσθέτουμε το γάλα σόγιας, λάδι, αλάτι και μοσχοκάρυδο.(καλό είναι να τα ανακατεψουμε πρώτα σε ένα μπολ και μετά να τα ρίξουμε στο ταψί)
  8. από πάνω απλώνουμε τον πουρέ, προσέχοντας να μην μείνει κάποιο κανελόνι ξεσκέπαστο, γιατί θα μείνει σκληρό.
  9. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου