Translator

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

κρέμα γλυκοκολοκύθας


 συστατικά
  • 2 κιλά (περίπου) γλυκοκολοκύθα
  • 2 πατάτες
  • 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
  • 1 κούπα γάλα σόγιας
  • 1/2 κούπα διατροφική μαγιά
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κ.σ. τριμμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • φύλλα μαιντανού για "στόλισμα"
εκτέλεση
  1. ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και την γλυκοκολοκύθα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. σουρώνουμε.
  2. σε ενα μπολ ανακατεύουμε το γάλα σόγιας, τη μαγιά, το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα. προσθέτουμε και λίγο αλάτι, έχοντας όμως δοκιμασει πρώτα τη γλυκοκολοκύθα. εξαρτάται δηλαδή πόσο αλάτι βάλαμε στο νερό.
  3. στην κατσαρόλα που βράσαμε την κολοκύθα, ρίχνουμε τη μαργαρίνη να λιώσει, προσθέτουμε την κολοκύθα, τις πατάτες και το γάλα. με μία κουτάλα λιώνουμε την κολοκύθα και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. αφήνουμε να πάρει μία βράση σε χαμήλη φωτιά, για να μην κολλήσει. 
  4. αν θέλουμε να την κάνουμε πιο αφράτη, όταν είναι έτοιμη η κρέμα, περιμένουμε να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο μούλτι.
  5. σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και στολίζουμε με λίγο μαιντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου