Translator

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

κρέμα πράσου-καρότου


συστατικά
για 2 άτομα
  • 2 πράσα
  • 3 καρότα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
  • 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι ή τσίλι (για να είναι λίγο καυτερό)
  • 1 κούπα βραστό νερό
  • 1 κούπα γάλα σόγιας
εκτέλεση
  1. ψιλοκόβουμε το καρότο, το πράσο και το κρεμμύδι και μαζί με τη μαργαρίνη, το αλάτι και το πιπέρι τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. 
  2. στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το γάλα σόγιας και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
  3. χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 1, ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  4. περιμένουμε να κρυώσει λιγάκι και το ρίχνουμε στο μούλτι. το δουλεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα.
  5. συνοδεύουμε με βραστές πατατούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου