Translator

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

pastaflora

foto:el amor

συστατικά
  • 2 κούπες αλεύρι (προτιμήστε ντινκελ ή φαγόπυρου)
  • 4 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 γραμ φυτική μαργαρίνη σε μπάρα
  • 1 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα
  • 1 πορτοκάλι χυμός
  • 300 γραμ μαρμελάδα
εκτέλεση
  1. σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη, το ξύσμα και την κανέλα. ανακατεύουμε.
  2. κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομματάκια και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ. με τα χέρια μας τρίβουμε μέχρι το μείγμα να μοιάσει με τον τραχανά.
  3. φτιάχνουμε μία κορώνα και στο κέντρο της προσθέτουμε το χυμό, και σιγά σιγά ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη μας. την αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο να ξεκουραστεί. 
  4. ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα. χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  5. σε ένα ταψάκι απλώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τη μισή ζύμη. επειδή κολλάει πολύ, βρέχουμε συνέχεια τα χέρια μας. 
  6. βάζουμε τη μαρμελάδα και με το άλλο μισό της ζύμης φτιάχνουμε "σκουλικάκια" και τα βάζουμε ή γύρω γύρω ή σταυρωτά από πάνω. 
  7. ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου