μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα με φυστίκι
είναι μία γλυκοπικάντικη πηχτή σάλτσα που μπορεί να συνοδέψει το ρύζι, ντορίτος ή τορτίγιες(που είναι οι μεξικάνικες πιτούλες φτιαγμενες κυρίως απο καλαμποκάλευρο.)
είναι από ένα μεξικάνικο site
συστατικά
- 1/2 κιλό φυστίκι αράπικο χωρίς τη φλούδα
- 1/2 κρεμμύδι
- 3 δοντάκια σκόρδο
- 5 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 κύβος λαχανικών *
- 1/2 λίτρο νερό
- λίγο λαδάκι για το κατσαρολάκι
εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο λαχανικών.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα φυστίκια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα βγάζουμε με τρυπιτή κουτάλα.
- Στο μουλτι βαζουμε κρεμμυδι, σκόρδο και τις πιπεριες.
- Τα ριχνουμε μετά μέσα στο ιδιο κατσαρολάκι που ειχαμε τα φυστίκια , χαμηλωνουμε τη φωτια και βάζουμε το καπακι.
- Αφού έχουν κρυώσει λίγο τα φυστίκια (όση ώρα κάνουμε τα υπόλοιπα) τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
- Μετα απο κανα 5λεπτο που έχουν τσιγαριστει τα κρεμμύδια με τα λοιπα υλικα προσθέτουμε ξανα τα τριμμενα φυστικια και μετα το νεράκι με τον κύβο λαχανικών.
- Χαμηλώνουμε τη φωτια ακόμα περισσότερο (στο 2) και ανακατευουμε.
- Αφήνουμε ανοιχτό το κατσαρολακι και βράζουμε για κανα 10λεπτο ανακατευοντας καθε τόσο.(είναι πολύ πηχτό οπότε έχουμε το νου μας μην κολλήσει.)
- Οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λιγο και το βάζουμε στο μουλτι να γίνει πιο μαλακό σαν πουρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου