Translator

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

κανελόνια με πράσο, μανιτάρια και γάλα σόγιας.

συστατικά
  • 1 κουτί κανελόνια
γέμιση
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 καρότα τριμένα στον τρίφτη
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 300 γραμ φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κούπα καρύδια καβουρντισμένα και μετά τριμμένα στο μούλτι
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
για το μπάνιο τους
  • 1 λίτρο γάλα σόγιας
  • 1 κρέμα γάλακτος σόγιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • λίγη πάπρικα για πασπάλισμα
εκτέλεση
  1. σε ένα κατσαρολάκι ψιλοκόβουμε τα μανιταρια, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτάκια σε μέτρια φωτιά. προσθέτουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. σκόρδο και 1 κ.γ. κόλιανδρο. κοιτάμε να έχουν γίνει τα μανιτάρια και ανοίγουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτάκια περίπου ώστε να φύγει όλο το νερό που έβγαλαν τα μανιτάρια. αν δεν εξατμίζεται το νερό δυναμώνουμε λίγο το μάτι.
  2. σε άλλο κατσαρολάκι, με κλειστό καπάκι και μέτρια φωτια, μαγειρεύουμε και το πράσο με τα καρότα. προσθέτουμε το λάδι, το υπόλοιπο αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά της γέμισης. γύρω στα 20 λεπτά μαγειρεύουμε και στο τέλος ανοίγουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστεί το νερό που έβγαλαν τα λαχανικά.
  3. ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί και γεμίζουμε τα κανελόνια, δεν τα γεμίζουμε τελείως μέχρι τα άκρα.
  4. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. ο φούρνος πρέπει να είναι κάλα ζεστός όταν βάλουμε τα κανελόνια.
  5. σε ενα μπολ ανακατεύουμε το γάλα σόγιας, με το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  6. σε ένα ταψάκι βάζουμε τα κανελόνια και τους ρίχνουμε το γάλα.
  7. από πάνω βάζουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα (ή λίγο τσίλι!) σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο. 
  8. ψήνουμε για 35 λεπτά με το αλουμινόχαρτο, μετά το βγάζουμε και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να κάνει κρούστα η κρέμα γάλακτος. περίπου 15-20 λεπτά ακόμα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου