Translator

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

μανιτάρια με καρότο και καλαμπόκι

foto: el amor

συστατικά
  • 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 4 καρότα 
  • μία μικρή κονσέρβα καλαμπόκι (βιολογικό παρακαλώ)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • ελάχιστο τσίλι σε σκόνη (προεραιτικά, αν το θέλουμε λίγο πικάντικο)
  • ελαιόλαδο, για μετά το μαγείρεμα
εκτέλεση
  1. πλένουμε, κόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και ανάβουμε στο μέγιστο το μάτι. όταν ζεσταθεί καλά το μάτι το χαμηλώνουμε λίγο πιο κάτω από τη μέση. μαγειρεύουμε έτσι για 5 λεπτά.
  2. τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη ή κόβουμε λεπτές φέτες με το "ξεφλουδιστήρι" καρότων. προσθέτουμε και τα καρότα στο τηγάνι και ρίχνουμε και όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. σκεπάζουμε με το καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε κι άλλο το μάτι και μαγειρέυουμε για άλλα 15-20 λεπτά. κάθε τόσο ανακατεύουμε.
  3. στο τέλος προσθέτουμε και το καλαμπόκι, ανακατεύουμε και μαγειρέυουμε για άλλα 3-5 λεπτά (ή μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά) με το καπάκι ανοιχτό. 
  4. αφού είναι έτοιμο ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  5. συνοδεύουμε με καβουρντισμένα καρύδια ή με ό,τι άλλο θέλουμε...όπως μπασμάτι ή μακαρόνια.
ΣΧΟΛΙΟ
η επιλογή των μπαχαρικών είναι προσωπική υπόθεση..απλά νομίζω ότι το σκόρδο και η πάπρικα ταιριάζει πολύ με τα μανιτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου