Translator

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

γλυκοκολοκύθα με γάλα καρύδας

αυτή η ιδέα είναι απο το εκπληκτικό blog "κουζίνα με πράσινο φως"


συστατικά
  • 1/2 κιλό γλυκοκολοκύθα
  • 300 ml γάλα καρύδας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 κ.σ. τριμμένο ινδοκάρυδο(προεραιτικά)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 
 εκτέλεση
  1. ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικο τηγάνι. 
  2. μετά από λίγο προσθέτω στο τηγάνι και τα μπαχαρικά. όχι το αλάτι.
  3. τα αφήνουμε λίγο ακόμα στο τηγάνι και μετά τα ρίχνουμε σε μία κατσαρολά.
  4. πλένουμε την γλυκοκολοκύθα, βγάζουμε τη φλούδα και την κόβουμε σε τετραγωνάκια.
  5. κόβουμε και την ντομάτα, αλλά όχι σε πολύ μικρά κομμάτια.
  6. βάζουμε όλα τα συστατικά στην κατσαρόλα, που ρίξαμε το κρεμμύδι, και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά. 
  7. ανακατεύουμε όλα τα υλικά μία φορά στην αρχή του μαγειρέματος και μετά αποφεύγουμε να το ξανακάνουμε για να μην λιώσουμε την κολοκύθα.
  8. μετά τα 25 λεπτά ανοίγουμε το καπακί, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα το μάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. 
  9. συνοδεύουμε με λευκό μπασμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου