Translator

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

μπεσαμέλ

συστατικά
  • 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. ρυζαύλευρο/ ή 4 κ.σ. αλεύρι ντίνκελ
  • 1/2 κούπα γάλα σόγιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
εκτέλεση
  1. σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη και τη λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. 
  2. προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη. το αφήνουμε στο μάτι για περίπου 2 λεπτά και τότε προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.  (ένα κόλπο που μειώνει τις πιθανότητες να σβολιάσει είναι να ζεστάνουμε το γάλα.)
  3. στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε στο μάτι για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξει. κάθε τόσο ανακατεύουμε.
ΣΧΟΛΙΟ προτείνω να φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε γιατί βγάζει κρούστα από πάνω. αν παρόλα αυτά πρέπει να μείνει, αφού κρυώσει λιγάκι την καλύπτουμε με μία μεμβράνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου