Translator

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

milanesas με μελιτζάνα

συστατικά
  • 3 μελιτζάνες φλασκί
  • περίπου 300 γραμ τριμμένες στο μουλτι νιφάδες καλαμποκιού ή τριμμένη φρυγανιά
  • 7 κ.σ. λιναρόσπορο
  • αλάτι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • δυόσμος
εκτέλεση
  1. αφήνουμε τον λιναρόσπορο όλη νυχτα σε νερό. την επόμενη μέρα τον βάζουμε στο μούλτι και τον πολτοποιούμε τελειως.
  2. βάζουμε σε ενα βαθύ πιάτο τις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού και σε ενα μπολ τον λιναρόσπορο με 2 κούπες νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί καλά μέσα στο νερό. θα μείνουνε κομμάτια, αλλα δεν πειράζει, απλά να μην είναι μαζεμένος όλος ο λιναρόσπορος σε ένα σημείο.
  3. η διαδικασία είναι όπως αυτή που φτιάχνουμε σνίτσελ. κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις περνάμε πρώτα απο το λιναρόσπορο και μετά από τις τριμμένες νιφάδες καλαμποκιού.
  4. λίγο πιο αναλυτικά...εγώ κάνω το εξής..κόβω λεπτές φέτες την μελίτζανα και τις βάζω στο μπολ που είναι ο λιναρόσπορος. προσθέτω αλάτι, σκόρδο και δύοσμο και μέτα μία μία τις περνάω και απο τις νιφάδες και τις ακουμπάω σε ένα πιάτο μέχρι να έρθει η ώρα να τις βάλω στο ταψι. 
  5. κάνω την ίδια διαδικάσια μέχρι να τελειώσουν όλες.
  6. σε ταψί βάζω λαδόκολλα, τοποθετώ τις μιλανέσας και ρίχνω και λίγο λαδάκι από πάνω.
  7. ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. 
  8. συνήθως στήβουμε και λίγο λεμονάκι από πάνω πριν τις φάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου