Translator

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

φλαν μελιτζάνας




  συστατικά

  • 3 μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 κ.σ. ταχίνι 
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κ.σ. αγάρ-αγάρ (στο μπαχάρ στην ευρυπίδου) 
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 
  • 1 πρέζα άνηθο 
  • ελαιόλαδο

εκτέλεση

  1. ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τα καρότα. τα ψιλοκόβουμε μέσα σε μία κατσαρόλα και προσθετουμε και το κρεμμύδι. στην κατσαρόλα βάζουμε και το νερό, αλάτι, μαιντανό, σκόρδο και άνηθο.
  2. βράζουμε στο μέγιστο, ανακατεύοντας κάθε τόσο, για μισή ώρα.
  3. στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι και το αγάρ- αγάρ και ανακατεύουμε καλά. βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε μερικά λεπτά να κρυώσει.
  4. τα βάζουμε όλα στο μούλτι να γίνουν σαν πουρές.
  5. προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
  6. γεμίζουμε ένα μεγάλο ταψί με νερό.
  7. βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα, αφού πρώτα έχουμε ρίξει λίγο λαδάκι ή έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτι,και το βάζουμε στο μεγάλο ταψί με το νερό.θα ψησουμε για 30 λεπτα σε μπαιν μαρι για να μην ξεραθει το φλαν.
  8. το βγάζουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για δύο ώρες πριν το φάμε.
  9. το συνοδεύουμε με μία σάλτσα, που έχουμε φτιάξει με φρέσκια ντομάτα, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.(απλά τα βάζουμε όλα στο μούλτι. δεν τα χτυπάμε πολλή ώρα. είναι πιο νόστιμη η σάλτσα αν έχει κομματάκια ντομάτας. )

 ΣΧΟΛΙΟ το αγάρ- αγάρ κάνει τη δουλειά που θα έκανε η ζελατίνη, μόνο που είναι φυτικό προιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου